HR Manager Maria Kesseler

WHY

De ontwikkelingen en veranderingen volgen elkaar snel op waardoor het een uitdaging vormt om de kennis actueel te houden. Ik geloof in samenwerken en in eigen verantwoordelijkheid. Ik werk als generalist maar ook als specialist binnen organisaties met professionals in het veld van internationaal HR (verschillende contractvormen, performance management, ontbinding arbeidsovereenkomst en fiscale zaken bij verblijf in het buitenland).

Ik geloof in een flexibele invulling van de opdracht zodat het bedrijf en ik beide van de voordelen kan genieten. Mijn doel is om een terrein te winnen voor HR bij de digitalisering en de groei van de internationale arbeidsmarkt. Door gebruik te maken van digitalisering als oplossing voor HR vraagstukken gaat mijn hart sneller kloppen. De digitalisering blijkt een snel en effectief middel om inzicht te bieden in gegevens. Door het verzamelen van gegevens kan je synergie voordelen bereiken en het kennis delen met gelijkgestemde leidt vaak tot nieuwe inzichten.

HOW

Ik wil een zo groot mogelijke impact creëren door vraaggericht te werken met een praktische inslag en deze koppelen aan een tactisch/strategische visie. Effectiviteit, output én plezier staat bij mij centraal bij het uitvoeren van een opdracht en gedrevenheid, positiviteit en integriteit zijn kenmerken die bij mij hoog in het vaandel staat.

Ik sta voor het telkens willen verbeteren en optimaliseren van het resultaat rekening houdend met de verhoudingen binnen de organisatie en kan kort en bondig helder maken wat de verbinding is tussen visie en realisatie.

WHAT

SVEA Connections biedt onafhankelijk en kostenbewust HR advies aan (internationale) bedrijven met werkzame professionals. Achter SVEA Connections bevindt zicht Maria Kesseler. Van oorsprong Zweedse met ervaring opgedaan in de zakelijke dienstverlening, logistiek, medische sector en gezondheid – kunt u rekenen op professionaliteit.

WHO

Het bestuderen van menselijke interacties heeft mij altijd geïnteresseerd. Deze interesse heeft mijn keuze bepaald voor de studie Human Resources Management. In 1994 ben ik naar Nederland verhuisd om mijn horizon te kunnen verbreden. Later afgestudeerd in 1999 met een Bachelor in Human Resource management ben ik mij gaan specialiseren in Verander management. De praktijk van het vak Human Resources heb ik eigen gemaakt door het doorlopen van alle HR facetten bij een destijds grote internationale speler in de financiële sector.

Het idee om als zelfstandig HR consultant te starten begon in 2009 nadat ik in de hectiek van de dag zelf mijn resultaat en de koers wilde kunnen bepalen om het optimale resultaat te kunnen genereren voor de klant. Mijn passie is om mij zelf en andere (verder) te ontwikkelen. Ik geloof dat iedereen zijn talent heeft en op zoek moet gaan naar de plek waar dit het beste tot uiting komt.